Nyheter

Bohusspelen och Stjärnspelen

  • 30 jul 2012
  • Friidrott

IK Orient arrangerade sin traditionella julitävling, Bohusspelen, i helgen. BCK hade tio ungdomar som tävlade på Rimnersvallen. På lördagen var det motvind i sprintloppen, och dessutom en hel del regn. Söndagen bjöd däremot på fint friidrottsväder. Elina Bergman noterade ett fint Bohusspelsrekord på F11 60m häck. Elias Martinsson, hade valt att istället åka till Arvika och tävla på Stjärnspelen, där han gjorde tre starter.

Gallerianloppet 27 juli 2012

  • 27 jul 2012
  • Friidrott

I soligt och varmt väder arrangerade Brattås CK ikväll det åttonde Gallerianloppet.Totalt fullföljde 137 löpare, varav 69 sprang 8km-sträckan. Anton Bengtsson, Stenungsunds FI vann övertygande, före Hälles Mikael Gren. Frida Olausson, Strömstad LK vann lika klart den kvinnliga klassen, före vår egen Ulrika Gullberg. Ett stort tack till alla funktionärer som gjorde tävlingen möjlig.

Världsungdomsspelen - fyra pallplatser!

  • 10 jul 2012
  • Friidrott

Världsungdomsspelen på Nya Ullevi är en stor upplevelse för en friidrottsälskare. Tack vare en fantastisk organisation lyckas man klara av över 7000 starter på tre dagar. Förutom en stor del av den svenska ungdomseliten, är mängder av norrmän, danskar, islänningar m.fl. här. BCK hade tio ungdomar på plats och fyra av dem fick gå upp på prispallen. Med ytterligare en fjärde-, fyra femte- och en sjätteplats kan man nog säga att det var bästa VU-spelen hittills för oss.

Bohuskampen

  • 1 jul 2012
  • Friidrott

I helgen arrangerade vi vår årliga mångkampstävling på Rimnersvallen tillsammnans med Bokenäs IF. Precis som 2010 hade vi besök av en grupp danska ungdomar, 14 st plus ledare, som alla övernattade i BCK:s klubbstuga. Totalt startade 68 mångkampare i de olika klasserna. Sju av dem var BCK-are. På lördagen kom en halvtimmes störtskur halvvägs under tävlingen, och på söndagen var det dryga två timmars regn, innan det klarnade upp och blev ganska hyggligt väder. Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte med tävlingen!