Skol-SM: Elias tog fyra medaljer!

  • 23 sep 2012
  • Friidrott

Skol-SM i friidrott för åk 9 och gymnasiet har i helgen avgjorts i Växjö. Vädret var inte det bästa med temperatur pendlande runt tiogradersstrecket, och regn både fredag och lördag. Från BCK har två aktiva deltagit: Elias Martinsson som tävlade i P15 för Ängås skola och André Anderson som var med i P17 för Uddevalla Gymnasieskola. Skol-SM har numera inte lika stora startfält som förr i tiden. Det beror mest på att många skolor idag inte klarar att leva upp till Skolidrottsförbundets krav på medlemsavgift, medlemsregistrering och annan redovisning, för att få rätt att delta på skol-SM. Det är ändå stark konkurrens i många grenar.

Elias Martinsson deltog i fem grenar i P15, och kommer hem med ett guld, ett silver och två brons. I längd hade Elias alla sina sex hopp över sex meter. Inför sitt sista hopp låg han tvåa med 6.17, en cm bakom ledaren. I sista hoppet fixade han segern med sitt längsta hopp någonsin, 6.35! Tyvärr var dock medvinden lite för stark för att resultatet skall kunna räknas som nytt klubbrekord. På 100m häck blev Elias trea, men tiden 13,81 var nytt pers och en förbättring av hans eget klubbrekord med 7/100-delar. På 300m häck blev det silver på tiden 41,22. Elias gamla pers löd på 42,47 och till Joakim Karnås klubbrekord fattades bara 0,53 sek! I höjd klarade han 1.70 i ruskvädret, och det räckte till en bronsmedalj. Femte grenen var tresteg och där blev Elias åtta på 11.07.

André Andersson har haft lite problem med ryggen under sommaren. Han deltog i P17 kula där han blev tia med 10.74, samt i ett stafettlag på 4x100m för Uddevalla idrottsgymnasium.

Emma Harrysson valde att stanna hemma från skol-SM, men deltog på lördagen i en kasttävling i Uddevalla där hon stötte 11.59 i kula, samt kastade diskusen och spjutet 36.55 resp 38.86.