Götalands 13-14: Silver och brons för Elina!

• 14 sep 2014
  • Friidrott

Götalandsmästerskapen för 13-14-åringar har i helgen arrangerats av IK Orient på Rimnersvallen i Uddevalla. BCK hade bara en deltagare, nämligen Elina Bergman i F13-klassen. Hon gjorde dock mycket väl ifrån sig och erövrade två medaljer.

På lördagen ställde Elina upp på distansen 200m häck. Hon vann sitt försöksheat, på 31,17 näst bästa tid av de 16 löpare som startade. I finalen blev hon också tvåa och förbättrade sig till 30,37, en tid som dessutom var nytt distriktsrekord för Bohuslän-Dal.

På söndagen var det längd med 33 startande. Hon låg från början trea med 4.84 i andra hoppet. Inför sjätte omgången hotades hon bakifrån av flera hoppare, men fick till ett mycket bra hopp på 5.08, nytt utomhuspers, och tredjeplatsen var klar. I höjdtävlingen stannade Elina på 1.49 och en sjätteplats.