Klubbrekord i höjd av Carolin!

  • 19 apr 2018
  • Friidrott

I inomhussäsongens elfte timme arrangerades igår en resultattävling i höjd i Rimnershallen i Uddevalla. Carolin Kobel tog vara på tillfället och höjde sitt eget klubbrekord med en cm till 1.64! Ytterligare två BCK-tjejer deltog.

På Bohusspelen på Rimnersvallen den 27 juli 2008, hoppade en då 16-årig Carolin (hette Lindgren på den tiden) över 1.63. Vädret var mycket varmt, och Carolin kom tvåa i F17-klassen bakom Linnea Linjamaa, Frösö IF som klarade 1.66. I Sverige-bästastatistiken 2008 för F16 hamnade Carolin på sjätteplats med det resultatet.

1.63 har stått sig som klubbrekord för BCK alltsedan dess......

......ända tills igår i Rimnershallen då hon, efter ett antal försök tidigare under vintern, klarade 1.64! Att komma tillbaka efter nästan tio år, och höja sitt pers i höjdhopp, hör verkligen inte till vanligheterna inom den kvinnliga friidrotten. Carolin försökte efter rekordhoppet på 1.67, och i hennes tredje försök var hon mycket nära att klara!

Agnes Vinghamre och Vilhelmina Sonnerup deltog också i tävlingen. Agnes lyckades förbättra sitt pers (också med en cm!) till 1.46, medan Vilhelmina stannade på 1.38. Dock var hon mycket nära att tangera sitt pers på 1.42 i sitt tredje försök.