Förtydligande kring träningar

  • 17 mar 2020
  • Friidrott

Med anledning av Coronaviruset informerar vi om träningsverksamheten för friidrotten. Läs mer i huvudinlägget.

Uppdaterat tisdag 17 mars klockan 14:30, angående Coronaviruset:

Informationen nedan är hämtad från Svenska friidrottsförbundets samlingssida, https://www.friidrott.se/forbundsinfo/corona.aspx med uppdaterad info angående Coronaviruset och dess påverkan på friidrotten.

Fokus är allmänt att minimera smittspridning i samhället. Vi som förening ska vid planering av aktiviteter göra en samlad bedömning för att avgöra huruvida aktiviteten ska genomföras eller inte.
I dagsläget avråder Folkhälsomyndigheten inte från mindre lokala sammankomster och träning i mindre grupper – så länge som förskolor och skolor hålls öppna så kan även barn- och ungdomsträning bedrivas. Med det i beaktande kommer Brattås CK fortsätta med friidrottsträningarna precis som vanligt, dock kan innehållet i träningarna anpassas för att minska smittspridningen. Information delges aktiva och föräldrar huvudsakligen i den slutna Facebook-gruppen Brattås CK Friidrott.

Det är viktigt att tänka på att:
- Stanna hemma om du är sjuk eller upplever symtom på sjukdom
- Tvätta händerna ofta och noga
- Undvik kontakt med andra sjuka personer
- Undvik att röra ögon, näsa och mun
- Använd handsprit om inte handtvätt är möjlig (någon utökad möjlighet till detta i samband med träningarna kommer tyvärr inte att finnas)
 - Hosta och nys i armvecket (ja, men om du upplever problem med det – stanna hemma!)

Vi reserverar oss också för att med kort varsel ställa in/flytta träningar om ledare skulle känna av symptom etc, och givetvis följer vi uppdaterad info från myndigheter och RF/Svenska friidrottsförbunet.

Viktiga informationskällor:

Folkhälsomyndighetens sida för aktuell information.
Krisinformation.se – relaterad information från flera olika myndigheter.