SM Halvmarathon, Lilla Bohusspelen, DM 3

• 11 sep 2021
  • Friidrott

Victor Dahlgren startade idag på SM i Halvmarathon (21.097,5 m). Loppet skulle egentligen ha arrangerats i samband med Göteborgsvarvet. Den tävlingen blev dock inställd med kort varsel, och istället avgjordes SM på halkbanan Stora Holm på Hisingen.

Banvarvet var här tre km, och man sprang sju varv. Victor passerade 10 km på 35.10, och kom i mål på 1.15.02. SM-placeringen blev 25! Victors tid var en dryg halvminut snabbare än i Berlin april 2019, och innebar nytt klubbrekord för BCK.

På söndagen arrangerade IK Orient Lilla Bohusspelen på Rimnersvallen. BCK hade sju barn på plats, däribland någon som gjorde sin allra första tävling. Ett resultat som stack ut var 11-åriga Novali Gustafsson som först persade med 1.42 i höjd, och sedan höjde ytterligare en cm till 1.43!

På måndagen arrangerades så den allra sista DM-tävlingen för Bohuslän-Dal. Bara häck och tresteg stod på programmet, och BCKs enda deltagare var Ellen Berntsson. Hon vann F13 60m häck på tiden 10,47. Från årsskiftet uppgår BD i ett större distrikt tillsammans med Västergötland och Halland.